viviscal®

Клинични изследвания

 

Програмите за растеж на косата Вивискал са ярък представител на така наречения „златен стандарт“ в индустрията. Подобно на лекарствата с рецепта, доказателствата за тяхната ефективност и безопасност са установени съгласно „добрите клинични практики“, а именно чрез двойно-слепи, плацебо-контролирани, рандомизирани, мултицентрови, клинични проучвания с хора. Добавките Вивискал са предмет на над 25 години научни разработки, проведени са 12 клинични изследвания, 10 от които публикувани.

Още през 2013 г. хранителната добавка Viviscal, класифицирана като нутри-козметика, беше представена като важен научен пробив на „7-ми Световен Конгрес за Изследване на Косата“ в Единбург, Шотландия. Конгресът обобщава най-значимите изследвания насочени към косата от целия свят. Това е най-важната конференция за тези, които имат интерес към здравето на косата, включително лекари специалисти, дерматолози, хирурзи и други учени от академичните среди и индустрията.

  Всъщност днес, Viviscal е най-тестваната и научно валидирана формула за растеж на косата*. Добавката продължава да показва изключително впечатляващи резултати в клинични изследвания, включително и в най-новите двойно-сляпи, плацебо-контролирани изследвания с хора.

%

Увеличаване на гъстотата на косата от здравите терминални (напълно узрели) косми след 3 месеца**

%

Намаление на косопада и изтъняването на косата след 3 месеца**

%

Увеличаване на гъстотата на косата от здравите терминални (напълно узрели) косми след 6 месеца***

%

Увеличаване на диаметъра на косъма (дебелината) след 6 месеца****

**Снимка на субект от клинично изследване на Вивискал. В ляво : Начало на периода. В дясно: След 90 дни прием на Вивискал

Въз основа на броя на проучванията, предприети за Viviscal, използвайки определението на Nielsen за категория: „Поддържане на здрава коса“
** 3-месечно проучване сред 60 жени. Glynis Ablon MD. Публикувано в Dermatology  Research and Practive Journal, 2015. *** 6-месечно проучване на 15 жени. Glynis Ablon MD. Публикувано в  Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology,  2012. **** 6-месечно проучване на 40 жени. Glynis Ablon MD. Публикувано в Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology  2015.

Клинични изследвания

Можете да изтеглите обобщена информация в PDF формат (англ. език) за клиничните изследвания на Viviscal. Проучванията са проведени в периода 1992-2014 г. от различни изследователи, на различни места по света.

 

ИЗТЕГЛИ