viviscal®

Как действа ?

 

Ако Вашата някога плътна, гъста и блестяща косаподобно на милиони мъже и жени, започне да изглежда скучна, безжизнена, суха и изтъняваща с напредване на възрастта, ще установите че има буквално безкраен брой лечения и продукти на пазара, които твърдят, че „поправят“ косата отвън. Но трябва да разберете фазите на растеж на косата и цикъла на растеж на косата, за да осъзнаете, че можете да поддържате по-гъста и по-здрава коса само отвътре.

По различни причини (възраст, стрес, хормони и други) организмът започва да отнема важните хранителни вещества от косата. Резултата е отслабване, чупливост и в крайна сметка изтъняване. Ето защо, от първостепенно значение в този случай е да се възстанови и поддържа адекватното подхранване на космените фоликули. 

Косата расте от фоликула или корена, под кожата. Тя се „захранва“ от кръвоносни съдове в основата на фоликула, които й осигуряват подхранването, от което се нуждае за растеж. Между започването на растеж и изпадането години по-късно, всеки косъм преминава през четири етапа: анаген, катаген, телоген и екзоген.

 

Главата ви има около 150 000 космени фоликули. Около 80-90% от космите се намират във фазата на растежа по всяко време. През целия цикъл космите на главата Ви са в различни етапи на растеж и отпадане. В приложеното видео, можете да видите стъпка по стъпка  фазите на цикъла на растеж на косата.

1. Анаген

фаза на растеж

2. Катаген

фаза на преход

3. Телоген

фаза на почивка

4. Екзоген

нова фаза на разстеж

Растежът на косата и падането на косата се влияят от редица фактори, те обхващат широк спектър от емоционални състояния и начин на живот, включително ежедневен стрес, хормони, лекарства, възраст, наследственост, щети причинени от околната среда, свръх стилизиране и неправилно хранене.

Всеки един от гореспоменатите фактори (но не само), може да попречи на тялото ефективно да абсорбира основните хранителни вещества, от които се нуждае, за да поддържа здрава коса. Това, от своя страна, корелира с намаляване дължината на анагенната фаза и като резултат, косата става по-слаба и по-тънка след всеки цикъл на растеж.

От първостепенна важност е да гарантирате, че Вашата диета е богата на специфични хранителни вещества, за да поддържате нормален и здрав растеж на косата. Ако космите навлизат твърде рано във фазата на покой, ще се появи засилен а-нормален косопад и в резултат-силно изтъняване на косата.

За адекватното подхранване на косата, добрата диета е изключително важна. Хранителните вещества необходими на косата, идват от това, което консумираме. Те навлизат в кръвообращението ни и след това кръвта ни доставя тези хранителни вещества по капилярите до дермалната папила, която подхранва нарастващата коса.

Патентованият морският пептиден комплекс AminoMar C™ наличен единствено в нутрацевтика Viviscal™ подобрява разпространението на дермалните папилни клетки и повишава нивата на алкална фосфатаза, индикатор за анагенната фаза от цикъла на растеж на косата. Както беше обобщено в научен преглед, осем клинични и седем кохортни проучвания демонстрират способността на морските протеини, липидите и гликозаминогликаните да насърчават растежа на крайните и велусните косми, да увеличават диаметъра на косъма и да намалят косопада. В рамките на Viviscal, AminoMar C™ се комбинира и с няколко други научно-валидирани съставки, като екстракт от хвощ, който съдържа естествен силициев диоксид. Освен това, формулата е подсилена с витамин С, желязо, ниацин, цинк и биотин.

Важно е да знаете, че това, което се случва с тялото Ви днес, няма да засегне косата утре. Необходими са няколко месеца, в зависимост от телогенната фаза на цикъла на растеж на косата, за да видите ефектите. Така че осигурете добро подхранване на космените си фоликули, намалете стреса и избягвайте използването на инструменти за топлинен стайлинг, за да намалите увреждането на кичурите коса. Правилната грижа, през целия цикъл на растеж на косата, гарантира по-здрава, по-силна и по-плътно изглеждаща коса.

Добавките Viviscal за растеж на косата подхранват космените фоликули отвътре в четири етапа. Потребителите могат да забележат разлика само за три или четири месеца.

 

Етап 1

Добавката бързо и ефективно подхранва космените фоликули отвътре 

Етап 2

В този етап се укрепва и насърчава растежа на съществуващата коса

Етап 3

Насърчава растежа на косата, която е забавила или спряла своя растеж

Етап 4

Косата е забележимо по-силна, по-здрава и по-жизнена