Въпроси

Намерете отговори на най-често задаваните въпроси, относно продуктите Viviscal. В случай че не намирате отговора, който търсите, не се колебайте да се свържете с нас. Благодарим Ви, че сме заедно!

Добавките…

Какво е Viviscal™ ?

Viviscal е уникална система за грижа за косата с двойно действие, която насърчава здравия растеж на косата отвътре и създава оптимални условия за растежа на красива и по-гъста коса отвън.

Продуктите Viviscal са подкрепени от над 25 години непрекъснати изследвания и разработки, а добавките Viviscal са доказали ефективност в десет клинични изпитвания. Viviscal се продава в повече от 50 страни и се препоръчва от световни медии, известни личности, лекари и фризьори по целия свят.

Колко време ще отнеме, за да видя резултат от хранителните добавки Viviscal?

Хранителни добавки Viviscal работят на четири етапа за период от шест месеца. Потребителите могат да забележат разлика само за три или четири месеца.

Добавките Viviscal™ съдържат ли лекарства като Миноксидил или Финастерид?

Не.  Добавките Viviscal са 100% свободни от лекарства.

Добавките могат ли да са приемат заедно с лекарства?

Добавките Viviscal са 100% натурални и няма данни за взаимодействия с лекарства. Въпреки това, ако имате конкретни въпроси свързани с лекарствата, които приемате, винаги е препоръчително да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете какъвто и да е режим с хранителна добавка. 

За кой са подходящи хранителните добавки Viviscal?

Хранителните добавки Вивискал са подходящи, както за мъже, така и за жени на възраст над 18 години, с всички типове коса.

Забележка:

 • Лица на възраст под 18 години, трябва да се консултират с лекар преди да използват продукта.
 • Дами, които са бременни, кърмят или се опитват  да заченат, трябва да се консултират с лекар преди да използват продукта.

Не са подходящи за хора страдащи от алергия към риба или миди, вегани или строги вегетарианци.

Колко дълго трябва да приемам добавките?

Препоръчваме да приемате добавката за 6 месеца. След като курсът приключи, предлагаме да продължите да приемате по 1 таблетка на ден в продължение на 2-3 месеца и да наблюдавате дали качеството на косата остава същото или косопада започва отново. Ако косопада се рестартира, препоръчваме Ви да посетите Вашия лекар, за да проверите дали има основна причина за това; много често, ако основната причина за изтъняването на косата Ви не се управлява, косопада ще продължи.

Много клиенти на Viviscal продължават да приемат добавката с години, за да поддържат цялостното здраве на косата.

Какви са основните разлики между Viviscal™ за жени и Viviscal ™за мъже?

Viviscal ™ Maximum Strength е специално разработен за жени, докато Viviscal ™ Man е разработен специално за мъже. И двата състава подхранват изтъняващата коса и насърчават съществуващия растеж на косата отвътре.

 • Viviscal™ Man не съдържа желязо, биотин, ниацин, просо.
 • Viviscal™ Man има различна концентрация на AminoMar C ™ (453mg на таблетка срещу 300 mg в Viviscal™ Maximum Strength )
 • Viviscal™ Man съдържа екстракт от ленено семе, което не присъства в Viviscal ™ Maximum Strength
 • И двете добавки съдържат цинк, но Viviscal Maximum Strength има малко по-малко (14,9 mg на таблетка, за разлика от 15 mg във всяка таблетка Viviscal Man)
Какво е AminoMar C ™?

AminoMar C ™ е основната активна съставка на Viviscal, това е революционно съединение на морски екстракти, което осигурява ключовите полизахариди (протеини) за ефективното подхранване на косата. Тези протеинови мулекули се синтезират от хрющял на акула и морски мекотели.

Формулата е защитена с множество световни патенти и не може да бъде намерена в никоя друга хранителна добавка или лекарство.

Всъщтност AminoMar C™ е основна причина, Вивискал да показва повече и по-впечатляващи резултати в клинични изследвания, от всяка друга тествана съставка. 

В рамките на Viviscal, AminoMar C™ се смесва с екстракт от хвощ, който съдържа естествен силициев диоксид. Освен това се подсилва с витамин С, желязо, ниацин, цинк и биотин.

Ефекта от рибеното масло аналогичен ли е на AminoMar C™?

Не! Докато Рибеното масло е богат източник на  Омега-3 мастни киселени, като Ейкозапентаенова киселина (EPA) и Докозахексаеновата киселина (DHA), то AminoMar (който също съдържа важните  Омега-3 мастни киселени), осигурява ключовите протеини, които са отговорни за правилното подхранване на космените фоликули от вътре.

*В едно публикувано клинично изследване за лечение на наследствена андрогенна алопеция при млади мъже, ясно е демонстриран ефекта от приема на рибено масло, в сравнение с приема на морския комплекс AminoMar. При пациентите приемащи рибено масло, няма значителна промяна в параметрите, за разлика от пациентите, които приемат Вивискал. Във Вивискал групата, 100% от лекуваните лица съобщават, че загубата на коса е спряла след 2 месеца лечение. Средното увеличение на не-велусните косми е 38.1% отчетени при пациентите след 6-месечно лечение. 95% от пациентите са показали, както клинични, така и хистологично подобрение.

*A Comparative Study of a New Food Supplement, Viviscal, with Fish Extract for the Treatment of Hereditary Androgenic Alopecia in Young Males
By Lassus & E.Eskelinen. Department for Dermatological Research, ARS-Medicina, Helsinki, Finland публикувано в  The Journal of International Medical Research. Nov. 1992. 20: p. 445-453

Защо има желязо във Viviscal ™Maximum Strength?

Viviscal™ непрекъснато се стреми да подобрява и подобрява своите програми за растеж на косата въз основа на нови резултати от проучвания и отзиви на клиентите. Поради тази причина съставът е допълнително подобрен с включването на желязо и други известни здравословни съставки за коса, като Биотин и Цинк.

Желязото е основен минерал, който има няколко важни роли в организма . Той помага да се формират червени кръвни тела, които пренасят кислорода в тялото до всички клетки. Количеството желязо във Viviscal ™ Maximum Strength (2 таблетки) е 13,6 mg, което осигурява 97% от референтната стойност на хранителните вещества за ЕО. Изтъняването на косата може да бъде един от видимите симптоми на анемия (дефицит на желязо).

Ако страдате от изтъняване на косата и смятате, че това може да е свързано с нивата на желязо в тялото Ви, препоръчваме да посетите Вашия лекар, за да Ви се направят кръвни изследвания. 

** Процентните дневни стойности се базират на диета с 2000 калории.

Каква функция има витамин С?

Витамин С помага за усвояването на повече желязо в кръвта, което фактор, за по-добрия растеж на косата. Наред с това, е мощен антиоксидант, който абсорбира оксидативният стрес на косата.

Количеството витамин С на таблетка:

 • 38,5 mg  в Viviscal ™ Maximum Strength
 • 30 mg витамин С  Viviscal ™ Man.
Каква функция има силициевия диоксид?

Колагенът е комплексен структурен протеин, който изгражда колагеновите влакна на косата, а силициевия диоксид е абсолютно необходим на организма за създаване и поддържане на колагена. Силициевият диоксид е от съществено значение за здравата съединителна тъкан. 

Научните изследвания показват че с напредване на възрастта , човешкото тяло задържа все по-малко силициев диоксид. Силициев диоксид не се среща в достатъчни количества в храните. 

Намира се предимно в храни като овес, просо, ечемик, пшеница и картофи. Но повечето от тях обикновено се рафинират до точка, в която  силициевия диоксид е отстранен напълно.

Каква функция има Биотинът?

Биотинът (известен още като Витамин Н) е водоразтворим витамин от В-групата (витамин В 7 ). Биотинът помага на организма да метаболизира въглехидрати, мазнини и аминокиселини, които са важни като градивни елементи на протеина. В обобщение, това свойство на Биотинът играе съществена роля за растежа на здравата коса.

Има ли Селен в добавките Viviscal ™?

Тестовете за нивата на селен показват следните резултати:

 • Viviscal ™ Maximum Strength – 0.606 mg / kg

 • Viviscal ™ Man – 0,441 mg / kg

 • Viviscal ™ Professional – 0,276 mg / kg

Добавките имат ли странични ефекти?

Не! Viviscal ™ има отличен профил на безопасност, установен съгласно „добрите клинични практики“, а именно чрез двойно-слепи, плацебо-контролирани, рандомизирани, мултицентрови, клинични проучвания с хора.

Добавките имат ли други положителни ефекти?

Много потребители споделят, че след приема на добавките Вивискал, заблязват положителна промяна в кожата и ноктите си.

Също така, в няколко от клиничните изследвания проведени с Вивискал, се отбелязват положителни промени при кожата и ноктите. Въпреки това не можем да потвърдим тези положителни ефекти, тъй като основната цел на изследователите в тези клинични изследвания, не е била влиянието на Вивискал върху кожата или ноктите, а върху косата.

Козметиката…

Шампоанът и балсамът съдържат ли глутен?

Не. Шампоанът и балсамът са свободни от глутен.

Козметичните продукти съдържат ли SLS, SLES, парабени или изкуствени оцветители?

Не. Всички продукти са свободни SLS, SLES, парабени или изкуствени оцветители.

% на естествените съставки в нашата гама за уплътняване на косата е:

 • Уплътняващ еликсир – 96%
 • Уплътняващ шампоан – 97%
 • Уплътняващ балсам – 97%
Подходящи ли са шампоанът и балсамът за уплътняване Viviscal ™ за вегани?

Гамата за уплътняване съдържа кератин, който се добива от австралийска мериносова вълна и следователно не е подходяща за вегани.

Козметичните продукти подходящи ли са за ежедневна употреба?

Да. Нашата серия от уплътняващи продукти (шампоан, балсам и еликсир) осигуряват нежна грижа за косата и скалпа, създавайки възможно най-добрата среда за растеж. Могат да се ползват ежедневно и са подходящи за всеки тип коса, включително боядисана или силно изтощена.

Какъв е срока на годност на козметичните продукти?

 В рамките на 12 месеца, след датата на отваряне.

Е – магазина…

Каква е стойността на разходите по доставка?

Стойността на доставката е 5 лв. (за цялата страна). В случай че поръчката Ви е на стойност над 50 лв., доставката е напълно безплатна. В случай че желаете доставка с фиксиран час цената е 7 лв. независимо от стойността на поръчката.

Кой доставя поръчките?

Куриерски фирми, с които Трипинг Еоод има сключен договор, а именно фирма Спиди.

Какъв е срока за доставка?

В 90% от случаите, поръчките се изпълняват в рамките 24 часа (ако изрично не е посочено друго). При всички случай поръчките се доставят до 3 работни дни, след като сте получили потвърждение на заявката в електронната си поща. По- дългият срок на доставка обикновено се дължи на графиците на куриерските фирми за обслужване на по-малките населени места.

Какви са начините на плащане в е-магазина ?

Плащане при доставка (наложен платеж), чрез банков превод или чрез системата за разплащане PayPal. В случай че използвате  PayPal, можете да извършете плащането чрез собствения си акаунт в системата или да платите с всеки вид кредитна карта, без да е необходима никаква регистрация.

 

Защитени ли са моите лични данни при ползване на е-магазина?

Да! Фирма Трипинг ЕООД е направила необходимото за да осигури максимална защита на потребителите. Сайта е разработен съгласно добрите световни практики в онлайн-търговията. Компанията е администратор на лични данни по смисъла на закона, преноса на информация е защитен със SSL сертификат и 256 битово криптиране. Всички данни се съхраняват на външни защитени сървъри.

 

Задължителна ли е регистрацията в Онлайн магазина?

Не! В нашият е-магазин можете да пазарувате, както като регистриран потребител, така и като гост. Разликата при регистрираните потребители е че могат да се възползват от допълнителни предимства, включително проследяване на поръчки, статистически преглед на поръчките до момента, участие в промоционални програми и др.

 

Други въпроси

От къде се внасят продуктите?

От Европейският завод на компанията, който е GMP сертифицирано съоръжение и е базиран в Обединеното кралство.

От къде мога да купя продуктите?

Продуктите на марка можете да намерите в добрите аптеки и дрогерии, при водещите онлайн търговци или да използвате адаптирания онлайн магазин към нашия сайт. 

Трябва ли да използвам всички продукти, за да има ефект?

Не, не трябва. – Това по-скоро е препоръчително. Гамата включва хранителни добавки и козметични серии, които осигуряват уникална двуизмерна система за грижа за косата и работят в синергия.

Докато хранителните добавки Вивискал подхранват косата отвътре, козметичните продукти кондиционират скалпа и създават отлична среда за здравия растеж отвън.

Независимо, какъв подход сте избрали, можете да сте сигурни, че използвайки продуктите Вивискал, получавате най-доброто от двата свята.

Извършват ли се тестове върху животни?

Не. За нито един продукт Вивискал не се извършват тестове с животни.

Извършва ли се улов на акули за производството на Viviscal ?

Не. С грижа за околната среда, ние добиваме всички суровини за производството устойчиво,  те са вторичен продукт от регулираната риболовна индустрия. За производството на Viviscal не се извършва целенасочен улов на акули.

Какво съдържа написаното на етикета „Други съставки” и защо е важно?

Това са съставки, които не са активни (помощни вещества). Те играят различни роли в процеса на производство, като:

 • Постигане на еднородна плътност за точно дозиране.
 • Разпределяне на активните съставки равномерно в таблетките.
 • Предпазване на активните съставки от топлината и влагата, за да не намалее активността им преждевременно.
 • Спомагане за правилното разпадане на таблетките.
 • Поддържане постепенното освобождаване на активните съставки в организма в продължение на определен период от време.

.

Могат ли да са вредни помощните вещества?

Напротив! Точните помощни вещества, използвани правилно, имат положителен ефект… като например – да подсигурят, че таблетката ще се разтвори в стомашно-чревния Ви тракт, а няма просто да премине през организма Ви и да се изхвърли, без да се усвои съдържанието и да се извлекат ползите. Друг пример за същественото значение на тези помощни вещества е, че предпазват продукта от раздробяване и по този начин го правят неподатлив на въздействието на микробите. Всички помощни вещества, които използва Вивискал са в умерени количества и са категоризирани със СБКЦ (Считани за Безопасни Като Цяло) статус. В повечето случаи, ако не бъдат използвани, резултатът би бил краен продукт с по-ниско качество! Помощните вещества се използват в хранителните добавки с цел: постигане на еднородна плътност на сложните активни компоненти; постигане на равномерно разпределение на активните съставки; и подпомагане разграждането на активните компоненти вътре в тялото.