Language
Валута

Биотин помага ли за растежа на косата

Повторен растеж на косата със стволови клетки

Биотинът е ключова хранителна съставка в добавките за растеж на косата на пазара.  Нека разгледаме всичко, което трябва да знаете за резултатите от насърчаването на растежа на косата с биотин.

Продуктите за растеж на косата, които съдържат биотин (витамин B7) , стават все по-често срещани. Понякога най-новата чудотворна съставка е продиктувана от модните блогъри и модните тенденции в индустрията, включващи рядка нова билка от недокоснатия рай на Амазония. Въпреки това, когато чуете за ползите от биотин за растежа на косата , много по-вероятно е това да дойде от някой в бяла престилка, отколкото с конопена жилетка.

Ефекти на биотин върху растежа на косата

Биотинът, известен още като витамин В7 или Н, е витамин В, намиращ се в малки количества в редица храни, като яйца и ядки. Често се добавя към пероралните добавки за растеж на косата , за да подхрани изтънялата коса и да подпомогне растежа на косата. Един от симптомите на дефицит на биотин може да бъде изтъняване на косата или обезцветяване на косата. Диета, богата на биотин, или добавки за растеж на косата, съдържащи витамин B, могат да помогнат за насърчаване на растежа на съществуващата коса.

Биотинът ви помага да поддържате здрави изглеждащи коса и нокти, предпазвайки ги от това да изглеждат чупливи и скучни. Приемането на биотин с други доказани хранителни вещества за здравословен растеж на косата спомага за насърчаване на по-здраво изглеждаща и по-дебела коса в съответствие с вашия естествен цикъл на растеж на косата. На пазара има и научно валидирани шампоани с биотин, които увеличават плътността и уплътняват косата.

Колко биотин ви е необходим за по-плътна коса

Както при всички добавки, консултирайте се с медицински специалист, преди да започнете какъвто и да е витаминен режим. Въпреки това, приемането на поне 240 mcg биотин за растеж на косата дневно (80% от препоръчителната дневна доза), в комбинация с клинично доказана формула за добавка за растеж на косата, може да помогне за подхранването на космените фоликули и да насърчи растежа на съществуващата коса.

Малко са страничните ефекти, които обикновено се съобщават при оралните добавки с биотин, особено когато се приемат в препоръчителните дози. Както при всички витаминни добавки, консултирайте се с лекар преди да започнете нова добавка, особено ако сте бременна или кърмите.

Има някои анекдотични съобщения за повишено кистозно акне с биотин, особено през първите няколко седмици от началото му. Въпреки това, всяко акне обикновено избледнява, докато тялото ви се приспособява към добавеното хранене от добавките.

Като цяло има обедителни доказателства, както и научна обосновка за ефективността на биотина за растежа на косата. Биотинът играе важна роля за здравия растеж на косата, особено като част от доказана формула за добавки за растеж на косата, която включва морски екстракти, витамин С, цинк и желязо. Ако се съмнявате, че вашата диета ви осигурява достатъчно от хранителните вещества, от които се нуждаете, за да имате здрава коса, обмислете приема на безлекарствена, клинично доказана добавка за растеж на косата като Viviscal Extra Strength .

По-бърз растеж на косата и биотин: митове и истини

Мит: Приемането на биотин самостоятелно наистина ще подпомогне растежа на косата.

Въпреки че биотинът има много предимства за укрепване на косата, не е достатъчно да приемате само биотин. За съжаление, телата ни не могат да бъдат манипулирани толкова лесно! Реалността е, че ролята на биотина е част от по-глобална картина. Истински ефективният подход е подобряване на цялостното хранене, като гарантира, че снабдявате космените си фоликули с всички важни витамини и минерали , от които се нуждаят, за да стимулират растежа на косата.

Истина: Биотинът подпомага производството на коса.

Как биотинът помага за растежа на косата? Косата ви е направена от кератин , който е вид протеин. Протеините са изградени от аминокиселини, които се образуват в резултат на реакцията на клетъчните ензими и биотина. Биотинът във вашето тяло допринася за производството на здрава коса и нокти, като осигурява основна съставка в процеса на растеж на косата.

Мит: Продуктите, съдържащи биотин, са опасни.

Някои статии предупреждават за отрицателните ефекти от предозирането на биотин. Разбира се, възможно е да се предозира почти всичко, ако се приема във висока концентрация, но повечето продукти, които съдържат биотин, имат напълно безопасна дозировка. За да бъдете внимателни, изберете добавка, която съдържа под дневната препоръчителна доза. По този начин гарантирате, че допълвате съществуващата си диета, вместо да я променяте радикално. Препоръчителната дневна доза Viviscal Extra Strength съдържа 80% от препоръчителната дневна доза биотин.

Истина: Биотинът може да се намери в храната.

Възможно е да получите дневната си доза биотин от балансирана диета. Храни като яйца, бадеми, сьомга и авокадо съдържат биотин в различни количества. Въпреки това, много хора не приемат препоръчителната дневна доза и избират да допълнят диетата си. Тук от съществено значение е избора на доказан продукт.

И така, наистина ли биотинът помага за растежа на косата? Да, но наистина не е панацея за най-добри резултати трябва да имате по-цялостен поглед върху вашата диета. Най-добри ползи в посока растеж на косата, можете да получите, ако използвате клинично доказани добавки като Вивискал, които са научно формулирани, гарантират оптимално количество биотин в комбинация с други ключови съставки отговорни за здравословния растеж на косата.

Напиши Коментар