Language
Валута

5 прически при тракционна алопеция

Ако страдате от тракционна алопеция, може да е трудно да намерите стилни прически, които не натоварват скалпа ви. За щастие имаме пет безопасни и нежни прически, които да изпробвате, докато косата ви порасне отново.

Първо ще ви предложим няколко съвета как да излекувате, след което да възобновявате растежа на косата си пострадала от тракционна алопеция.

Какво е тракционна алопеция?

Тракционната алопеция е загуба на коса, причинена от постоянно дърпане или опъване на линията на косата. Продължителният механичен стрес отслабва вашите фоликули и ги прави неспособни да провокират нов разтеж на космите на скалпа. Симптомите на тракционната алопеция включват тънка линия на косата, подут скалп или изтощена, начупена коса.

Причини за тракционната алопеция:

  • Стегнати прически като плитки или расти
  • Тесни шапки или каски
  • Екстеншъни за коса
  • Спане с ролки за коса

Лечима ли е тракционната алопеция?

Добра новина: ако бъде дианостицирана на време тракционната алопеция е напълно лечима. Тъй като е свързана с механично натоварване и най често с ноподходящи прически, лечението е доста просто. Ето няколко начина за лечение на алопеция:

  • Използвайте нежни продукти за коса – избягвайте шампоани със сулфати и опитайте продукти, които успокояват чувствителната кожа.
  • Говорете с Вашия лекар – Ако имате отворени рани или подуване, Вашият лекар може да Ви предпише антибиотици или локални стероиди.
  • Вземете витамини за коса – Помогнете на процеса на възстановяване на косата си, като приемате ефективни хранителни добавки. Клинично доказано е, че нутрацевтика Viviscal   подхранва изтънялата коса, спира загубата на коса и насърчава здравословният и растеж.*
  • Избягвайте стегнати прически – Вместо стегнати плитки и повдигнати коси, опитайте прически, които не дърпат линията на косата ви.

5 прически подходящи при тракционна алопеция

1. Бретон

Докато чакате новата ви здрава коса да порасне, опитайте да добавите бретон към стила си. Той може да ви помогне да прикриете изтънялата линия на косата и да направите косата ви да изглежда по-напред. Той също може да ви помогнат да направите короната на главата си по-пълна.

Опитайте се с тъп бретон или бретон с ресни, който пада пред челото ви, и го подстрижете над линията на веждите.

2. Разхлабени плитки

Вместо стегнати плитки или расти, опитайте с разхлабени плитки, за да предотвратите загуба на коса. Простата разхлабена плитка изглежда атрактиво, без да натоварва вашите фоликули. Най-добре е да имате дълга коса за този стил, за да може плитката да бъде достатъчно гъвкава.

Опитайте с една дълга разхлабена плитка надолу по тила си или с две ниски плитки. В зависимост от дебелината на косата ви, повече от две плитки може да започнат да натоварват скалпа ви.

3. Ниска конска опашка

Ниската конска опашка е супер лесна и универсална прическа за предотвратяване на косопад. Супер високите конски опашки обикновено са по-стегнати и натоварват повече темето на главата ви. Ниските опашки ви позволяват да вържете косата си не толкова стегнато.

За да оформите ниска конска опашка, съберете средна част и приберете косата си назад. Закрепете с нееластична ластик за коса, коприненаи или сатенени панделки. Закрепете го така, че да не е достатъчно разхлабен, за да падне, и да не е достатъчно стегнат, за да дърпа косата ви.

4. Щипки за коса

Щипките за коса са нежен и елегантен начин да оформите косата си, докато расте отново. Ключът е да използвате щипки, които са безопасни за тънка коса. Френските шноли, щипките с тесни зъбци и нехлъзгащите се щипки са чудесни за фина коса.

Можете да добавите няколко неплъзгащи се щипки от едната страна на главата си, за да добавите фини детайли. Или вземете френска шнола и създайте свободна половин конска опашка.

5. Естествена коса

Най-добрата прическа за предотвратяване на косопад е да разпуснете косата си. Естествената прическа може да е най-добрата прическа за предотвратяване на падането на косата за жени с къдрава или навита коса. Защитните прически като плитки или расти могат да повлияят на здравето на косата. Оставянето на косата в естествена форма, ще даде важна и навременна почивка на скалпа ви.

Безспорно най-добрият подход за възтановяване на косата след тракционна алопеция е правилната грижа. Подържането на косата в подходящ за състоянието стил в комбинация с клинично доказани терапии, като добавките за растеж косата Viviscal  са фективен и безопасен начин да възтановите косата си до пълно здраве.

Напиши Коментар