Viviscal Professional – Клинично доказана терапия в борбата с косопада

В наши дни загубата на коса, за съжаление, придобива размерите на епидемия. За да се случва това, което за много мъже и жени има опустошителни психологически ефекти, са отговорни редица фактори. Те обхващат широк спектър от емоционални състояния и начин на живот, включително ежедневен стрес, хормони, прием на лекарства, възраст, наследственост, щети – причинени от околната среда, свръх стилизиране и неправилно хранене. Наред с характерните за забързания ни начин на живот фактори се добавиха и новите данни за косопад като симптом на COVID-19. Независимо дали загубата на коса е причинена от инфекция с COVID-19 или стресът в живота е над нормите, специалистите – в лицето на някои от най-добрите медицински експерти и известни стилисти в света – са единодушни, че има научно доказан подход без лекарства, чрез който можете да се предпазите от загубата коса и това е нутрацевтика ViviscalPro™.

През 80-те години на миналия век скандинавски професор прави изключително научно откритие, което и до днес остава най-добрата, клинично доказана терапия срещу оплешивяване, както за мъже, така и за жени. Четвърт век след откритието на революционния морски комплекс AminoMar C™, ексклузивен за марката Viviscal®, милиони потребители по света залагат на тази формула за да подържат косата и кожата си в пълно здраве. Професионалната формула на марката ViviscalPro ™ от години се приема като най-силното „оръжие“ в ръцете на професионалистите в борбата с различните патологии водещи до оплешивяване.

В края на миналото столетие финландския професор Ласус на чело на екип от изследователи изучават Инуитите в Гренландия. Учените откриват, че въпреки суровите условия на живот и силно ограничената им диета, хората от тази затворена общност имат прекрасна коса и кожа. Оказва се, че този феномен е резултат от специфичния им начин на хранене – богат на дълбоководни морски протеини. Професорът успява да изолира ключовите молекули от диетата на Инуитите и точно от тях е създаден революционния комплекс AminoMar C™, които включва компоненти на извънклетъчната матрица от хрущял на акула и морски мекотели. В действителност екстракта съдържа същите протеини, липиди и гликозаминогликани, за които учените откриват, че са причина за изключителното здраве на кожата и косата на Инуитите.  Смята се, че морският пептиден комплекс във Viviscal® подобрява разпространението на дермалните папилни клетки и повишава нивата на алкална фосфатаза, индикатор за анагенната фаза от цикъла на растеж на косата Именно AminoMar C™ е основна причина Viviscal® да показва повече и по-впечатляващи резултати в клинични изследвания от всяка друга тествана съставка (хранителна добавка или лекарство).

Още през 2013 г. хранителната добавка ViviscalPro™ , класифицирана като нутри-козметика, беше представена като важен научен пробив на „7-ми Световен Конгрес за Изследване на Косата“ в Единбург, Шотландия. Конгресът обобщава най-значимите изследвания насочени към косата от целия свят. Това е най-важната конференция за професионалистите, включително лекари специалисти, дерматолози, хирурзи и други учени от академичните среди и индустрията. В последствие  ViviscalPro™ е тестван и успешно прилаган по целия свят от учени и клиницисти – водещи експерти по косопада. Формулата е ярък представител на така наречения „златен стандарт“ в индустрията. Подобно на лекарствата с рецепта, доказателствата за ефективност и безопасност са установени съгласно „добрите клинични практики“, а именно чрез двойно-слепи, плацебо-контролирани, рандомизирани, мултицентрови, клинични проучвания с хора. Добавките Вивискал са предмет на над 25 години научни разработки, проведени са 12 клинични изследвания, 10 от които публикувани във водещи медицински издания.

Днес Viviscal е най-продаваната марка хранителни добавки в света. Професионалната формула e допълнително оптимизирана в съответствие с най-новите научни стратегии и се предлага изключително в салони и лекарски кабинети. Известни лекари-водещи  експерти в борбата с косопада успешно използват Viviscal Professional™ както самостоятелно така и като съпътстваща терапия при по-инвазивните процедури като трансплантация на коса или плазмотерапия (PRP). ViviscalPro™  се дистрибутира в повече от 50 държави по света и получи признание като клинично-доказана стратегия за красота и здраве, препоръчвана от най-добрите дерматолози, пластични хирурзи, стилисти, модели и известни личности по целия свят.

Напиши Коментар