Language
Валута

ВСЕКИДНЕВНОТО ИЗМИВАНЕ НА КОСАТА ПРИЧИНЯВА ЛИ КОСОПАД?

Вероятно сте чували, че ежедневното измиване с шампоан не е най-добрият подход, защото е възможно да изсуши косата ви. Но по важният въпрос е: Може ли ежедневното измиване да причини загуба на коса? Ами ако имате изключително фина или мазна коса, която трябва да се мие по-често … ако миете косата си всеки ден, това би ли предизвикало косопад?

Нека отговорим на тези въпроси, като разгледаме как работи шампоанът на първо място.

Как шампоанът почиства косата ви?

Шампоанът действа, като премахва маслата от скалпа и косъма. Но, както знаете, има някои масла, от които косата ви се нуждае, за да остане здрава. Тези естествени масла (себум), които произвежда скалпът ви, помагат на косата ви да остане хидратирана и силна.

Когато си мием косата, на практика се опитваме да се отървем от „лошите“ масла, които включват неща като замърсявания, остатъци от продукти и мъртви кожни клетки. Когато тези лоши масла се натрупват върху скалпа ви, пречат на космените ви фоликули да произвеждат здрави и силни косми, както и за тяхното правилно израстване.

Шампоаните обаче не могат да направят разлика, така че те основно измиват всички ваши масла, добри и лоши. Ето защо експертите ви казват да не миете косата си прекалено много.

Причинява ли косопад ежедневното миене на коса?

За щастие, съвременните шампоани са сравнително меки. Самото ежедневно миене (и сухата коса) няма да причини косопад.

Загубата на няколко десетки косъма на ден е нормално. Това е част от нормалния цикъл на растеж на косата и в по -голямата си част е относително незабележимо.

Така че, докато прекомерното измиване на косата няма да доведе до падането й, всички допълнителни неща, които правите, след като измиете косата си, могат.

Прекаленото оформяне с горещи инструменти , особено ако косата ви е суха от ежедневното миене, е един от най-бързите начини да увредите косата си. Тези манипулации могат да отслабят косата до степен, че тя да стане е по -склонна към накъсване и падане.

Други фактори като ежедневния стрес или дори видовете прически, които носите, също могат да имат ефект. Косата, която е суха от прекомерно измиване, ще бъде много по-податлива на увреждане от естествени фактори като слънцето и вятъра.

И така, колко често трябва да се мие косата?

Искате да поддържате косата си здрава, но чиста. Най -общо казано, колкото по -дебела е косата ви, толкова по -рядко трябва да я миете.

Повечето жени  измиват косата си 2-3 пъти седмично. Ако е лято или сте в климат с висока влажност , не се колебайте да миете косата си по -често.

Поддържането на косата ви в защитни прически като френски плитки ще ви помогне да продължите по -дълго без измиване. Може да е добре да се възползвате от защитните прически няколко пъти месечно като начин да компенсирате стреса, през който преминава косата ви, когато я изправяте или я дърпате в стегната опашка .

Колкото и дълго да изкарате без измиване, не забравяйте че периода без шампоан не бива да е повече от 14 дни . В противен случай можете да компрометирате работата на космените фуликули и дори може косата да започне да мирише. Не е нещо, което искате да изпитате!

И така, косата ви ще пада ли, ако я миете всеки ден? Не директно, но внимавайте. Цялата допълнителна поддръжка, която върви заедно с измиването на косата, може да я отслаби и да причини падането й. Най -добре е да наблюдавате косата си и да я миете само когато е необходимо.  Шампоана  Viviscal ™ е доказано прекрасно решение, което нежно и ефективно почиства и кондиционира скалпа. Шампоанът Viviscal значително удължава времето между измиванията, в което ще усещате косата си приятно чиста. 

Уверете се, че вашата диета и начин на живот подкрепят вашето пътуване към здрава коса през лятото. Помислете за витамин за растеж на косата, за да поддържате хранителните си нива точно там, където трябва.

Напиши Коментар