Language
Валута

Кои са най-добрите витамини за растежа на косата?

Вижте четирите основни витамини и минерали за растежа на косата, които трябва да знаете:

  • Биотин (витамин В7)
  • Витамин Ц
  • Желязо
  • Ниацин (витамин В3)

Витаминният дефицит причинява ли косопад

Има силна връзка между недостига на витамини и косопада . Ако нивата на витамини или минерали са с дефицит за продължителен период, космените фоликули може да не получават ключовите хранителни вещества, от които се нуждаят, за да поддържат нормален цикъл на растеж на косата . И косата ви може да стане тънка, чуплива и по-податлива на накъсване.

Загубата на коса, причинена от хранителен дефицит, се нарича телогенен ефлувиум . Това временно състояние на косопад кара космите, които обикновено са във фазата на анаген (растеж) на цикъла на растеж на косата, да бъдат изтласкани преждевременно в стадия на телоген (в покой), което води до падане на космите. Телогенният косопад поради дифицит, може да бъде лекуван в продължение на няколко месеца чрез получаване на повече витамини и минерали за растежа на косата във вашата диета или чрез добавки.

Добрата новина е, че получаването на повече здравословни за косата витамини и минерали във вашето ежедневие е лесно. Приемането на добавки Viviscal за растеж на косата  ежедневно помага за насърчаване на растежа на косата  отвътре, без да е необходимо да променяте драстично начина си на живот или диета. *

Как биотинът помага на растежа на косата?

Най-известният витамин за растеж на косата за специалистите по красота и дерматолозите е биотинът . Технически известен като витамин В7, подхранването на космените фоликули с биотин се смята, че насърчава здравословен растеж на косата и намалява изтъняването – затова някои го смятат за най-добрия витамин за растежа на косата.

Биотинът действа, като стимулира растежа на новата коса и насърчава по-здрава текстура, като предпазва от сухота и лющене на скалпа. Плюс това, биотинът увеличава еластичността на кората на косата, за да предотврати счупването.

За да получите повече биотин във вашата диета, консомирайте повече ядки като бадеми, кореноплодни зеленчуци като моркови или сладки картофи и яйца. Или вземете добавки за растеж на косата †, които съдържат високо-ефективен биотин, като Viviscal . *

Как витамин С и желязото помагат за растежа на косата?

Може да не е добре познат като витамин за коса, но витамин С всъщност е истински герой, когато става въпрос за насърчаване на здравия растеж на косата. Витамин С помага на тялото да усвоява желязо (видът, който се среща в растителните храни), което от своя страна помага на червените кръвни клетки да пренасят кислород до космените фоликули.

Витамин С също е от съществено значение за образуването на колаген, структурно влакно, което поддържа клетките силни, твърди и гъвкави. Космените фоликули изискват колаген за оптимален растеж и обща сила. Дори незначителни дефицити на витамин С могат да доведат до суха, чуплива коса, която лесно се цепи и чупи.

За щастие витамин С се съдържа в редица вкусни храни като ягоди, киви, цитрусови плодове, чушки, броколи и карфиол. Въпреки че ягодите са приятни сами (или с докосване на бита сметана!), Те също са идеални за смутита и могат лесно да бъдат включени в палачинки, овесени ядки, кисело мляко и кифли.

Помага ли ниацинът да расте косата?

Витамин В3 или ниацин е друг витамин от В-комплекса, който помага за метаболизма на храната, за да осигури енергия в тялото. Ниацинът е един от най-добрите витамини за растежа на косата, тъй като ниацинът помага да се поддържат здрави клетки и да се осигури функционирането на мазнините и захарите в тялото. Поради ролята си в възстановяването на клетките и ДНК, той също така помага за възстановяване на увредената коса. Ниацинът помага за възстановяване на уврежданията на клетките и улеснява растежа на косата, като предотвратява проливането на косата и чупливоста.

Това са четири от най-добрите витамини и минерали за растеж на косата, който могат да увеличат дебелината и пълнотата на косата ви. За да сте сигурни, че получавате адекватни нива на тези хранителни вещества,  вземете клинично доказана добавка за растеж на косата, която съдържа всички тези витамини за косата, като добавки Viviscal Growth Hair Growth  . *

 Съществуващ растеж на косата Въз основа на седмиците на Nielsen AOC L52, завършващи на 30.12.17

Напиши Коментар