Language
Валута

Как да спрем косопада през зимата…?

Правилната зимна рутинна грижа за косата, която помага за предотвратяване на косопад и изтъняване на косата

През студените зимни месеци ниските външни температури, съчетани със суха вътрешна топлина, могат да бъдат истинско предизвикателство за здравето на  за косата ви. Контрастните условия могат да повредят косъма, да доведат до цепене, счупване и дори до силен косопад.

Съвети за грижа за косата през зимата

Стрес: зимното сезонно отделяне на коса може да бъде повлияно от стреса на празниците. Когато сме заети с планиране на празнични събития за Коледа и Нова година, празнуване със семейството и приятели, съчетано с липса на сън, с течение на времето това може да повлияе на външния вид и усещането на косата ви. През това натоварено време на годината планирайте поне 5 минути всеки ден, за да спрете и да направите нещо за вас. Тези 5 минути са вашето време, за да се презаредите и да си поемете дъх от празничния стрес. Тази почивка само за вас може да бъде всичко, което ви харесва – занесете кафето си на любимия си стол сутринта, четете клюки за знаменитости онлайн или медитирайте, за да успокоите мислите си и да се съсредоточите. Ще се почувствате по-спокойни, по-здрави и по-способни да се справите с празничните лудости. А косата ви ще ви се отблагодари.

 Сухота : една от причините за засилен косопад и изтъняването на косата през зимата е сухотата. Вашият радиатор или друга форма на отопление, заедно със сухия зимен въздух отвън, могат да причинят щети на косата ви. Защитете колкото се може повече косата си от зимния въздух, когато сте навън. И въпреки че вероятно сте чували препоръката за намаляване на миенето с шампоан през ден, важно е да поддържате скалпа си чист, за да създадете идеалната среда за здрав растеж на косата. Използвайте  нежен шампоан,  който нежно ексфолира и почиства скалпа, за да премахне остатъците и себума. След това нанесете  ултра лек  овлажняващ балсам  за подхранване и омекотяване на сухата коса.

Още един съвет за грижа за косата през зимата? Редовно се подстригвайте. Подстригването на всеки 6-8 седмици, в зависимост от дължината на косата ви, ще ви помогне да подрежете сухите краища, които натежават косата. А и по-късата коса изглежда по-пълна и здрава.

Хранене: През зимата и празниците диетите ни обикновено страдат. Ядем повече празнични лакомства на партита и събития и повече преработени и бързи храни, когато трескаво вършим празнични си задължения. Плюс това за повечето от нас зимата означава по-малък избор на плодове и зеленчуци в нашия магазин за хранителни стоки, а предлаганите плодове и зеленчуци обикновено са по-некачествени, отколкото през пролетта или лятото. Лошата диета може да повлияе на косата ви.  Старайте да се храните с пълноценни ястия, които включват морски протеини, тъмнолистни зеленчуци (за желязо), ядки (за цинк) и червени чушки (за витамин С). Или опитайте 100% свободна от лекарства  добавка за растеж на косата, за която е клинично доказано, че ефективно подхранва изтънялата коса отвътре.

Напиши Коментар