Language
Валута

10 златни правила за поддържане на здрава коса.

Има ли тайна за моментално израстване на косата ? Не. За съжаление, няма такава, косата не може да порасне за една нощ. И все пак можете да ускорите растежа на косата и да я поддържате здрава. Следвайте тези изпитани съвети  как да ускорите растежа на косата и може да постигнете пищни, дебели кичури на всяка възраст.

Най-добрите здравословни съвети за да имате коса,като на Рапунцел

1. Поддържайте косата и скалпа чисти

Измивайте редовно косата и скалпа . Не се подавайте спорната тенденция No Poo (без шампоан и балсам). Използвайте редовно нежен шампоан за почистване на косата и скалпа от себум и мръсотия, за да създадете възможно най-добрата среда за здрав растежа на косата.

2. Овлажнявайте косата

Подхранената и овлажнена коса и е по-малко суха, чуплива и склонна към накъсване, така се насърчава и максимизира потенциалния растеж на косата. Използвайте хидратиращ балсам, за да осигурите оптималната среда на скалпа за растежа на косата.

3. Бъдете внимателни с косата

Кичурите коса са доста чупливи , особено когато са мокри. Мислете за мократа коса, като за любимия си копринен шал, който перете само на ръка. Никога не търкайте енергично косата си с хавлиена кърпа. Вместо това използвайте  абсорбираща кърпа или дори тениска от ​​памук. Ако трябва да срешете косата, когато е мокра, използвайте гребен с широки зъби.

4. Подхранвайте косата отвътре

Всички продукти за уплътняване и сгъстяване в света, няма да помогнат на вашата косата да расте, ако космените фоликули не получават правилното подхранване. Ефективно може да подхраните космените фоликули с клинично доказана добавка за растеж на косата като Viviscal . Витамините, минералите и уникалния екстракт AminoMar във Viviscal подхранват косата ефективно което удължава цикъла на растеж и насърчава здравия растеж на нова коса.

5. Избягвайте топлината

Малцина от нас биха могли да стилизират косата си без инструментите за стайлинг. Но редовната употреба на преси за коса, маши и други топлинни инструменти, особено работещи при високи температури над 400 ° F, всъщност разграждат кератина – градивния елемент – в нишките на косата. Това води до суха и чуплива коса, за която е по-малко вероятно да може да расте дълга и здрава.

6. Редовно я подстригвайте

Вероятно знаете, че редовните посещения на салона, всъщност не карат косата да расте по-бързо. Но редовното подстригване на косата ще премахне сухите нацепени краища, което ще направи косата по-малко податлива към счупване, а това ще увеличи максимално растежа. Прясно подстриганата коса, също ще изглежда обемна и подскачаща, без цялото мъртво и сухо тегло, което не й позволява, да расте дълга и здрава.

7. Противодействайте на стреса

Стресът влияе негативно не само върху здравето, съня и кожата, но и в много голяма степен, върху косата ни. Практикувайте йога, ползвайте добавки, правете редовни упражнения в зависимост от това какво ви помага да противодействате на стреса. Когато сте спокойни, не само се чувствате добре, но и косата ви ще бъде по-здрава и ще изглежда по-добре.

8. Познавайте  хормоните си

Като жени, нашите хормони могат да имат голямо влияние върху косата ни. Периодите след бременността – когато хормоните ни се върнат към нормалните нива – и около менопаузата – когато нивата на естроген и прогестерон спадат – сме много по-склонни да се сблъскаме с косопад. Ако се сблъскате с косопад, причинен от хормонални промени , трябва да бъдете сигурни, че  диета ви осигурява, необходимите хранителни вещества на растежа на косата, за да предотвратите по-нататъшна загуба.

9. Внимавайте с боядисването

Дори професионалните бой, могат да повредят косата. Намалете до минимум използването на химическа обработка на косата, особено изрусяването, за да намалите увреждането на косата. Косата е по-суха и по-чуплива, след оцветяване, така че  е важно да кондиционирате много добре оцветената коса, за да я предпазите

10. Здраво тяло, здрава коса

Косата и ноктите, като несъществени части на тялото, са сред последните части на организма, които получават подхранване от храната, която ядем, и едни от първите части, които показват последиците от лоша диета, стрес и заболявания. Така че, ако искате не само да се чувствате добре, но искате косата, кожата и ноктите също да изглеждат добре, погрижете се за здравето си като цяло. Защото насърчаването на здрав, пълноценен растеж на косата започва отвътре.

Напиши Коментар